divendres, 3 de juny de 2016

Fem un volcà


Aquesta setmana hem rebut la visita de Pere, el pare de Pol Panisello. Ha preparat una activitat molt engrescadora per als conillets, que sempre tenen ganes de descobrir coses noves: un experiment!

Molt emocionats hem escoltat com ens explicava què és un volcà i com erupciona i expulsa la lava. Hem pogut veure unes fotos i un vídeo per fer-nos més a la idea. Després, ens ha ensenyat una maqueta que havia preparat a casa i ha posat una mica de bicarbonat dintre del volcà, a continuació ha afegit vinagre i la barreja a començat a fer bombolles i a sobreeixir deixant-nos a tots bocabadats. Semblava màgia però era ciència...casolana!

Després de comprovar que la maqueta funcionava, era el nostre torn, hem realitzat un petit volcà amb plastilina, amb un forat ben gros per posar-li bicarbonat. Un cop ja ho hem tingut preparat hem utilitzat una pipeta especial, com la que utilitzen als laboratoris, per incorporar el vinagre i ...la reacció no s’ha fet esperar, els volcans han entrat en erupció l’instant, ha estat un moment especial, tots atents i emocionats per veure que passava.

Hem gaudit molt i ho hem passat súper bé. Gràcies família per la vostra col·laboració!

Aquí teniu un recull de fotos que mostren l’experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada