divendres, 27 de novembre del 2015

Crònica de la visita a l'Observatori de l'Ebre





Els 26 alumnes de 1rESO i dos professors acompanyants hem sortit, a peu, del IEDM a les 9h. A l'arribada a l'Observatori de l'Ebre a les 09:30h ens ha donat la benvinguda el personal de l'Observatori i tot seguit, hem accedit al centenari i elegant pavelló Landerer, construït al 1904, per assistir a la xarrada sobre el sistema Solar i les condicions de vida terrestres. Aquesta xarrada presentada amb el suport d'impactants imatges en pantalla de gran format, ens ha permès aprofundir en el coneixement del nostre sistema solar, ens ha repassat coneixements treballats a l'aula i sobretot, ens ha presentar nous aspectes i curiositats aportats per l'astronomia mitjançant l'observació i les missions espacials.
En acabar la xarrada, hem estat a la zona enjardinada de l'Observatori. Allà ens hem dividit en grups per tal de muntar un senzill telescopi a partir d'uns tubs de cartró i unes lents. L'hem utilitzat per mirar objectes molt llunyans i sempre vigilant de no mirar directament el Sol! Amb això ha arribat l'hora d'esmorzar... amb la companyia d'un gat!
En acabar l'esmorzar, un astrònom de l'Observatori de l'Ebre ens ha convidat a seguir-lo per assistir a la darrera part de la nostra visita: el pavelló astronòmic. Aquest romàntic pavelló amb les seues dues cúpules i dos grans telescopis moderns s'utilitza a diari per estudiar el Sol i les seves taques solars. A les parets hem vist fotos de l'astre rei, el Sol, fetes des d'aquest mateix observatori per científics fa més de 100 anys! I també hem vist, allà mateix, el primer telescopi que es va instal·lar a l'Observatori de l'Ebre i amb el que es van fer aquestes fotos. Aquest pavelló astronòmic està situat al punt més alt de l'Observatori de l'Ebre i des d'ell es veia tot el nostre territori per ser un dia molt clar. Molt fret, però molt clar!
Des d'aquest punt ens hem acomiadat i hem començat la nostra marxa per tornar al nostre centre... sense pressa. A l'igual que no tenim pressa tampoc i sí tenim esperança, en que en un futur, algun dels alumnes del Daniel Mangrané que han fet la visita, treballe i investigue l'Univers i el Sol, des del nostre Observatori de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada