dilluns, 30 de maig del 2016

Representació teatral de cicle mitjà


Els companys de cicle mitjà han volgut compartir la representació de la seva obra amb les seves famílies i la resta de companys del centre. Per això, el passat dilluns dia 30, van fer dues representacions al gimnàs. Recordem que amb aquesta obra van participar en la Mostra de Teatre del Baix Ebre. Enhorabona pel treball i el resultat!

Lliurament diplomes Premis Cangur


Després de la bona participació dels nostres alumnes a les proves Cangur de matemàtiques, des del centre, s'ha volgut reconèixer el seu treball. Per això, en un acte a l'Àgora, els participants van rebre un diploma acreditatiu de la seva participació. A més, l'alumnat que ha quedat entre el 5% millor de tota Catalunya (un representant en cada categoria), ha rebut un altre que indica el seu resultat sobre el total de participants. Enhorabona!

Menú juny



divendres, 27 de maig del 2016

Premiats als III Jocs Florals


Dos dels tres finalistes de l'I-E Daniel Mangrane han sigut seleccionats com a guanyadors de la fase territorial dels III Jocs Florals de Catalunya. L'acte es va celebrar a la Sala d'actes dels Serveis Territorials d'Ensenyament el passat 27 de maig. Les guanyadores han estat Mar Ventura de 6è (categoria Cicle Superior) i Gemma Colomé de 4t d'ESO (Categoria 2n cicle d'ESO). L'altre finalista ha estat Manu Álvarez de 2n d'ESO (Categoria 1r cicle d'ESO). Ara participaran a la final nacional de Barcelona el pròxim dia 11 de juny. Enhorabona i molta sort a la final!

Signatura conveni de col·laboració amb la comunitat educativa


El passat dijous dia 26 de maig, vam celebrar l'acte d'inauguració del mural que el pintor Miquel Paton, en un projecte en el qual han participat alumnes de tots els cicles, ha pintat a l'entrada del centre. Aquest acte va tenir un doble objectiu, per una banda el reconeixement del treball realitzat, i per l'altra la signatura del conveni de col·laboració entre l'Institut Escola Daniel Mangrané i les entitats, centres educatius, associacions i administracions que formen part de la comunitat educativa del centre.



Els signants del conveni coneixen i comparteixen la voluntat de fer créixer les accions de canvi educatiu que es generen a l'Institut Escola Daniel Mangrané, volen facilitar la creació d'elements socials, professionals i culturals que han de fer possible i sostenible el canvi del model educatiu, es comprometen a continuar participant activament en el desenvolupament de competències per a la vida i reconeixen que, en l'ensenyament, s'esdevé fonamental treballar en xarxa amb l'entorn com a epicentre de canvi educatiu, on totes i tots en som responsables a partir un treball articulat, coordinat i coherent. També comparteixen la visió que l'educació dels futurs ciutadans i ciutadanes en un món complex i divers hauria d'ésser: integral, contínua, arrelada, cohesionadora i inclusiva. Tots van acordar facilitar els mecanismes i els recursos organitzatius necessaris per poder realitzar aquelles accions educatives que puguin sorgir per part dels signants d'aquest acord, fer propostes i implementar les activitats i fer difusió a nivell intern i extern de les activitats.

A l'acte van signar el conveni l'EMD de Jesús, l'AMPA, l'Hospital de la Santa Creu, UNESCO Tortosa (Projecte Vincles), Centre Icària, Òmnium Cultural Terres de l'Ebre, Programa 6/16 de l'Ajuntament de Tortosa, l'Escola de Música Manel Martines i Solà, la Llar d'infants l'Espurna, la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes i el Punt Jove de Jesús.

Amb posterioritat està previst que s'adhereixin la URV Terres de l'Ebre, Antena Cultural, UOC Terres de l'Ebre, CPEE Sant Jordi, l'Observatori de Terres de l'Ebre i l'AAVV Jesús Catalònia.

Els nostres artistes al programa "Plaça Major"


El pintor rapitenc Miquel Paton ja ha elaborat amb els nostres alumnes el mural que donarà la benvingunda a l'entrada del centre. Per aquest motiu, tant els nostres artistes, el mateix Miquel Paton i els representants del centre, van acudir a les instal·lacions del Canal Terres de l'Ebre per presentar l'activitat i explicar l'experiència. Us deixem el vídeo del programa perquè pugueu veure les seves intervencions al programa "Plaça Major", presentat pel periodista jesusenc Jaume Borja.



Lliurament dels premis "Dóna'm la mà"


El passat dijous dia 26 de maig es va celebrar el lliurament de premis de l'11è concurs de dibuix i redacció "Dóna'm la mà", organitzat per l'Associació Mossen Ovidio Tobias. L'acte es va organitzar a la Cambra de Comerç de Tortosa i va comptar amb la presència de representants de l'Ajuntament, de la Diputació, del Consell Comarcal i de l'associació organitzadora. L'I-E Daniel Mangrané va tenir quatre alumnes finalistes en les diferents categories. Per una banda, Latifa Boudhar i Àlex Garcia de 3r i 4t de primària, van rebre el 2n i 3r premi en la categoria de dibuix. Per altra, Mireya Caballé i Raquel Gràcia van ser escollides 2a i 3a en la categoria de redacció. Enhorabona a tots!

dimecres, 25 de maig del 2016

Trobada de Corals de Secundària


El passat dimecres dia 25 de maig, la Coral de Secundària de l'I-E Daniel Mangrané, va participar en la trobada de Terres de l'Ebre. Es va celebrar a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa i van participar 7 centres d’educació secundària i l’orquestra de grau professional de la Diputació a Tortosa. Enhorabona!



Línia del temps a 5è


L'activitat ha consistit, primerament, en una cacera perquè l'alumnat conegui les diferents edats o èpoques històriques. Per corroborar que ho han entès van jugar al passadís amb un eix cronològic desmuntable en què han de situar les diferents èpoques així com marcar els principals fets que marquen el principi i fi de cada una.
"Viatjant a través de la història" és una pàgina web on l'alumnat ha trobat informació sobre les diferents etapes de la història. És una activitat prèvia a la pràctica: La línia del temps, mitjançant la qual, responent a una sèrie de preguntes, els xiquets i xiquetes es van situar en els diferents moments històrics i van poder veure els canvis, trets i fets més característics.
Van treballar en parelles i anotaren la informació en un full amb preguntes guia elaborat pel mestre.

dimarts, 24 de maig del 2016

"Gastó "Contacontes a P4


La gosseta Marilyn té quadre preciosos cadells: Fi-fi, Fu-fu, Oh-la-la i Gastó. Gastó és una mica diferent a les seves germanes, més grans que elles i li costa una mica fer les coses amb la mateixa delicadesa que les Marilyns. Però tots quatre són molt estimats per la seva mare, que els educa per ser refinats i educats, tal com és característic d’aquesta raça. Un dia surten a passejar pel parc i es troben una altra família de gossos. Quina sorpresa s’emporten quan veuen que Gastó és igualet, igualet que la família de bulldogs que hi ha allí i que l’ Antonette, la gosseta de l’altra família, és igual, igual que les Marilyns. Sembla que hi ha un error molt gros! Com ho solucionaran?
Aquesta és la trama del conté “Gastó”, que dijous ens va venir a explicar Maite, la mama de l’Aroa Roig. És un conte molt dolç que ens parla de la diferència i de les relacions familiars. Els xiquets i xiquetes de P4 van gaudir-ne molt i van participar de la lectura fent hipòtesis sobre el que passaria, intentant resoldre el conflicte plantejat i reflexionant sobre les emocions que es desprenen del conte.
El conte es quedarà uns dies amb nosaltres per poder-lo fullejar i rellegir. Gràcies Maite per la teva col·laboració, tots junts vam passar una bona estona!


Prehistòria i Agents Rurals


El passat dilluns dia 23 de maig l'alumnat de 5è va realitzar una sortida al museu de Tortosa vinculat amb el seu projecte de la Prehistòria. Han observat les diferents eines de sílex de la prehistòria que hi ha exposades i ha conegut per a què servien. Després, a l’aula didàctica del mateix museu, dos arqueòlegs i el seu ajudant han fet una demostració de talla de sílex. A continuació l’alumnat ha començat a tallar i a produir fragments de sílex que després han fet servir per elaborar la seva pròpia rèplica d’eina prehistòrica: una fletxa.

També, els Agents Rurals del Baix Ebre van visitar els companys de 3r de cicle mitjà per presentar i poder conèixer una miqueta més la seva tasca i la fauna del territori. Us deixem unes imatges de les dues activitats.

dilluns, 23 de maig del 2016

Miquel Paton treballa amb alumnes de l'I-E Daniel Mangrané


El mural del reconegut pintor rapitenc Miquel Paton ja dona la benvinguda en l'I-E Daniel Mangrané. L'artista ha treballat amb alumnes de tots els cicles en l'elaboració d'aquest. Una experiència molt enriquidora per tots ells, que han pogut compartir tot el procés de creació de l'obra i compartir aprenentatges, vivències i consells del pintor. Des de l'I-E volem agrair a Miquel Paton la seva implicació per dur a terme el projecte. Us deixem una galeria fotogràfica dels treballs i un vídeo resum de tota l'activitat. Enhorabona per la feina!



dijous, 19 de maig del 2016

Eric Magriñà rep el seu premi


La representant de l'empresa Aqualia va fer entrega la setmana passada del premi que va guanyar Eric Magriñà, de 5è de primària, en el concurs de dibuix que van organitzar el curs passat amb temàtica dedicada a la sostenibilitat. Enhorabona!

València: Com sona l'ESO i viatge 4t d'ESO


L'alumnat d'ESO ha participat les darreres setmanes en dos sortides amb destí València. Per una banda, l'alumnat de la Coral de secundària ha gaudit de "Com sona l'ESO", una trobada anual d'alumnat i professorat de música de secundària i batxillerat on es prepara un gran concert conjunt: 1500 persones cantant, ballant i tocant. Una experiència única i espectacular.
I per l'altra, alumnes de 4t d'ESO van realitzar el seu viatge de fi d'etapa també a València, on van poder gaudir de la Ciutat de les Arts i de les Ciències, BioParc, IVAM, MUVIM, Centre Cultural de la Beneficiència, Llonja, Ajuntament, passeig amb bicicletes pel llit del Túria, teatre, casc històric...

dimecres, 18 de maig del 2016

Trobada de Corals de Primària


La Coral de primària de l'I-E Daniel Mangrané va participar el dimarts 17 de maig a la trobada que es va celebrar a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Aquesta s'organitza amb l'objectiu de difondre la pràctica i la creació musical de les alumnes i els alumnes, reconèixer la gran tasca musical i educativa que realitza el professorat i distingir el treball que els centres docents duen a terme en aquest camp.

Treball competencial


El claustre de l'I-E Mangrané continua apostant per la innovació educativa i l'ensenyament competencial. En aquest camí, els professors dels diferents àmbits, preparen presentacions per explicar a la resta de companys els seus projectes, treballs col·laboratius i disseny d'activitats. Una bona eina per reflexionar, millorar i plantejar-nos en equip la forma més adient d'adaptar la nostra tasca a la realitat de la comunitat educativa i de la societat.

Semifinals del Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta


El passat dimarts, dia 17 de maig, es va celebrar la semifinal del XII Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta a Tarragona. L'I-E Daniel Mangrané va comptar amb representats en tres de les categories: a Grumets Verds, Mar Ventura de 6è; a Corsaris Manu Álvarez de 2n d'ESO;i a Tropa de Corsaris l'equip format per Carme Franch, Gemma Colomé i Laura Gabaldón de 3r i 4t d'ESO. Malgrat la gran lectura i treball que van fer no van aconseguir classificar-se per a la gran final que es celebrarà a Barcelona el proper dia 31. Enhorabona per arribar fins aquí i per la gran implicació amb el certamen i amb el treball envers la potenciació de la lectura.