diumenge, 28 de febrer del 2016

The Fonix 2016


L'I-E Daniel Mangrané continua amb la seva aposta pel plurilingüisme i el potenciament de l'ensenyament de l'anglès i francès des de diverses àrees del currículum. En aquesta línia, el centre ha participat en el "9è. Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya" (THE FONIX 2016)". Primer es va celebrar la fase local amb proves dintre del mateix centre. I el passat dissabte dia 27 de febrer, els seleccionats van participar en la fase territorial celebrada a Tarragona. Si són seleccionats a aquesta fase, participaran a la final nacional.

El concurs està organitzat per International House Barcelona, per la Fundació Catalana de l'Esplai i per la Secretaria General de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat organitzada en el marc d’iniciatives socials d’accions d’entorn i d’activitats vers l’excel·lència i en el del Pla d’impuls de la llengua anglesa als centres educatius catalans.

El concurs és una iniciativa que pretén complementar els plans de millora de la llengua anglesa als centres educatius de Catalunya i s’organitza amb la finalitat d’estimular i motivar l’aprenentatge d’aquest idioma, atesa la seva importància a la societat actual.

L'I-E Daniel Mangrané al "mSchools Changing Education Together"


Professors de l'I-E Daniel Mangrané han estat presents, el passat 25 de febrer, al "mSchools Changing Education Together", organitzat per Mobile World Capital Barcelona amb l'objectiu de fomentar l’aprenentatge amb tecnologia mòbil.

Es tractava d'un seminari d’un dia dirigit a representants del sector de l’educació, aquesta trobada és una oportunitat única per ampliar la base de coneixements, discutir el paper de la tecnologia mòbil a l’educació i compartir bones pràctiques entre els assistents. Es van abordar temes tan interessants com les maneres de treballar l'art motion, la biblioteca digital, l'ús dels codis QR i les tauletes a les aules.

dimecres, 24 de febrer del 2016

Picalletres


L’alumnat de 3r d’ESO va participar el dimecres dia 24 de febrer al concurs Picalletres en el Canal Terres de l’Ebre a Tortosa.
Els objectius principals del concurs són entretenir, fomentar i promoure la lectura i l'ús de la llengua catalana, tenint en compte tant el vessant escrit com l'oral. Saber lletrejar un mot correctament significa descobrir-ne cada part, llegir i escriure'l bé, conèixer l'alfabet i la pronúncia de la nostra llengua. US deixem algunes imatges de la seva participació.

dimarts, 23 de febrer del 2016

FitJove


Des de l’Agència de Salut Pública i la Secretaria General d’Esports ens han presentat el projecte “FitJove”, que té com a objectiu la promoció esportiva entre els adolescents per prevenir el consum de drogues. Per aquest motiu, l’alumnat de 4t d’ESO ha anat al gimnàs del Pavelló Poliesportiu de Ferreries per conèixer les instal·lacions esportives i fer una sessió de fitness adaptat. L'alumnat ha xalat moltíssim, us deixem algunes imatges de la les sessions.

dimarts, 16 de febrer del 2016

Gaudint de les millores al pati


L'alumnat d'infantil ja ha pogut inaugurar les millores que dissabte passat van dur a terme les famílies que voluntàriament van treballar per dinamitzar el pati. Us deixem imatges dels primers dies.

Teatre musical



El grup de teatre musical continua amb els assajos del espectacle que preparen per a la Mostra de teatre del Baix Ebre i per representar al centre. Tornem a agrair el seu treball als professors de l'Escola de Música Manel Martines i Solà Jessica Garcia i Agustí Roe; també als de l'Institut Escola Daniel Mangrané Pili Ibáñez i Roc Benaiges. Segur que el resultat serà espectacular, enhorabona pel treball a tots l'alumnat participant. Us deixem algunes imatges dels preparatius.

dilluns, 15 de febrer del 2016

Cèl·lules animals i vegetals


La totalitat d'alumnes de 1r d'ESO han realitzat de manera cooperativa maquetes de cèl·lules (animals o vegetals). Abans de fer-ho han estudiat la morfologia, funcionalitat i nomenclatura dels orgànuls més importants de la cèl·lula, així com les diferències entre cèl·lules animals i vegetals.
Cada grup ha triat quin tipus de cèl·lula volia fer així com els materials i la manera de treballar-los al llarg de les dues sessions. El resultat final dels treballs es pot veure a l'entrada de l'I-E Daniel Mangrané, just davant de consergeria. Us deixem imatges de l'elaboració i de les peces exposades.

Jota a l'escola



A cicle superior estem treballant la música popular de les nostres terres. Per això, agraïm la col·laboració dels professors Ester Baiges i Marc Bel, que estan introduint l’alumnat de 5è a la jota ballada i als de 6è a la jota versada. Us deixem algunes imatges dels assajos.

Fruita a les escoles



Per millorar la salut cal menjar fruita i verdura en cada àpat, tant a casa com a l'escola, i tenir un estil de vida actiu: caminar, pujar escales, jugar, fer esport... Cal potenciar accions que afavoreixin la salut dels infants. Per això, ens hem adherit al “Pla de consum de fruita a les escoles”. El Pla consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars dels centres educatius. És una iniciativa de la Unió Europea que es fa efectiva per una acció coordinada dels Departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament.
Es pretén potenciar accions que afavoreixin la salut dels infants, com ara augmentar el consum de fruites i verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu. I reduir el consum de llaminadures, begudes refrescants, brioixeria i videojocs sedentaris.
Amb la nostra participació al Pla, una setmana al mes, els vostres fills (si estan cursant de primer a sisè de primària) a les 16:30h de l'escola amb una peça de fruita i/o verdura per a berenar.
Pensem que aquesta pot ser una bona manera d'engrescar-los a menjar fruita, i us agraïm la vostra col·laboració en aquest sentit. Des del centre, a més de repartir la fruita es faran també accions de sensibilització per reforçar la proposta.

diumenge, 14 de febrer del 2016

Gràcies famílies!


Moltes gràcies a totes les famílies que ens heu acompanyat en aquest procés de dinamització de patis!
Dissabte passat, dia 13 de febrer, vam poder concretar el procés, que des de feia dies ens anava ocupant, de reunions per parlar-ne i veure com ho fèiem, de tardes i tardes netejant i pintant rodes, de comandes de pintura, pinzells, tubs, brides, embuts.... I finalment dissabte, ja vam posar "fil a l'agulla".

Estem més que contents del resultat, i tant segurs que els nostres xiquets i xiquetes en gaudiran moltíssim..., que pensem que l'esforç i el treball ha estat justificat. Sense la col·laboració de totes i tots no ens n'haguéssim sortit. Ha estat un exemple molt clar del benefici del treball cooperatiu i del treball en equip. Properament ens tornarem a trobar per fer el mateix al pati de cicle inicial i mitjà. Agraïm també a l'AMPA del centre l'esmorzar que va preparar per a tots els assistents.

Us enviem algunes imatges i us donem les gràcies més sinceres, per ajudar-nos i formar part d'aquest camí de creure que a l'Institut-escola: si anem "junts arribem més lluny".

divendres, 12 de febrer del 2016

Xerrada de Pere Clotet "Educar emocionalment els nostres fills"



El passat dijous 11 de febrer a les 19:30h va tindre lloc la primera xerrada del cicle Parlem-ne! La xerrada va estar a càrrec del Sr. Pere Clotet Palomas amb el tema "Educar emocionalment els nostres fills". Pere Clotet és enginyer i Llicenciat en Psicologia i postgrau en Intervenció Educativoterapèutica assistida amb cavalls. Es dedica a la consulta de psicologia per a infants i adults, treballant especialment el TDAH. És fundador i director del centre d’equinoteràpia emocional Crinera al Vent (Amposta). També dirigeix i presenta el programa de ràdio de creixement personal “Això és Vida”. La xerrada va estar un èxit, us deixem unes imatges i us convidem a assistir a la pròxima.

dijous, 11 de febrer del 2016

Sortida a Tarragona



L'alumnat d'ESO va realitzar una sortida a Tarragona el passat dimarts dia 9 de febrer, amb el doble objectiu de visitar la Tarragona Romana (Pont del Diable, Amfiteatre i Circ) i d’assistir a la representació teatral d’una adaptació de l’obra “Mecanoscrit del segon origen” a l'Auditori de la Diputació de Tarragona.

dimecres, 10 de febrer del 2016

Continuem amb la formació ILEC




Els companys i companyes del claustre reflexionem al voltant de noves metodologies que facilitin l'aprenentatge del nostre alumnat. L'ILEC proporciona orientacions, pautes, assessorament i formació als professors per augmentar la competència comunicativa lingüística i el desenvolupament de l'hàbit lector dels infants i joves, tenint present que la competència lectora és a la base de molts dels aprenentatges i un requisit per participar amb èxit en bona part dels àmbits de la vida adulta.


dilluns, 8 de febrer del 2016

Tú sí que vales


Imitant el conegut format televisiu, l'alumnat de 6è va aprofitar la tarde de carnestoltes (5 de febrer) per celebrar un concurs de talent al Daniel Mangrané. El jurat, públic i participants van passar una estona molt divertida. Us deixem unes imatges de l'acte.

Xerrades dels Mossos d'Esquadra



Aquest curs s'han planificat diferents xerrades coordinades amb l'oficina de relacions amb la comunitat dels Mossos d'Esquadra. En funció de l'etapa educativa, s'han triat els temes que es consideraven més adients: internet segura, xarxes socials, ciberassetjament, masclisme... Us deixem unes imatges de les darreres que s'han celebrat a 6è dedicades a una navegació segura per Internet.

Carnestoltes 2016


El passat divendres dia 5 de febrer vam celebrar una altra vegada la festa de Carnestoltes. Us deixem el vídeo i una galeria d'imatges perquè pugueu recordar la rua, les disfresses, les actuacions dels companys d'ESO, la xaranga formada per professors i alumnes i el judici.



dilluns, 1 de febrer del 2016

Final de centre "Certamen de lectura en veu alta"


El divendres 29 de gener vam celebrar la final de centre del XII Certamen de lectura en veu alta. Pel gimnàs del centre van passar els alumnes de cicle mitjà, superior i ESO per veure llegir als seus companys seleccionats.
Els finalistes de cicle mitjà van ser:

3r: Maria Delgado i Mariona Botella
4tA: Uriel Cardona i Desiree Morcillo
4tB: Sergi Tomàs i Rubén Alcoba

De cicle superior

5èA: Oihane Lechuga i Abril Zaragoza
5èB: Judit Ginovart i Cristina Sánchez
6èA: Gina Sebastià i Khadija Ougali
6èB: Mar Ventura i Gemma Pérez

I d'ESO:

1r ESO A: Eric PAnisello i Nerea Fimia
1r ESO B: Laia Lapeira i Maria Eiximeno.
2n ESO A: Manu Álvarez i Ahinoa Rivas.
2n ESO B: Cinta Zaragoza i Jonathan Uceda
3r ESO: Carme Franch i Raquel Gracia.
4t ESO A: Gemma Colomé i Aleix Bayerri
4t ESO B: Oscar Blasco i Laura Gabaldón.

El jurat ho va tindre molt difícil per seleccionar als alumnes que el dia 16 de març ens representaran als quarts de final de certamen de lectura en veu alta. Finalment, el jurat va deliberar el següent:

Grumets vermells (cicle mitjà): Sergi Tomàs com a titular i Maria Delgado com a suplent.
Grumets verds (cicle superior): Mar Ventura com a titular i Gina Sebastià com a suplent.
Corsaris (1r i 2n d'ESO): Manu Álvarez com a titular i Ahinoa Rivas com a suplent.
Tropa de corsaris (3r i 4t d'ESO): Gemma Colomé, Carme Franch i Laura Gabaldón com a titulars i Aleix Bayerri, Raquel Gràcia i Oscar Blasco com a suplents.

Enhorabona als seleccionats i felicitats a tots per fer de la lectura la protagonista del dia.